Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna síremléke Budapesten

Az Egy család emlékezete-Szeretet és összetartozás című kötetünk augusztus végén jelent meg, a hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény és Jánok Község közös Interreg-pályázatának (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011) használható. Az új kiadvány Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna síremléke Budapesten, a Nemzeti Sírkertben című tanulmánya Millisits Máté munkája.

Bővebben: Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna síremléke Budapesten

Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna: Mikor vihar dühöng

Az Egy család emlékezete – Szeretet és összetartozás című kötetünk augusztus végén jelent meg, a hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény és Jánok Község közös Interreg-pályázatának (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011) segítségével. Az új kiadvány Érték és értékvesztés Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna Mikor vihar dühöng című kötetében elnevezésű tanulmánya Benei Fédra munkája.

Bővebben: Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna: Mikor vihar dühöng

Jánok története

Az Egy család emlékezete – Szeretet és összetartozás című kötetünk augusztus végén jelent meg, a hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény és Jánok Község közös Interreg-pályázatának (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011) segítségével. Az új kiadvány Jánok története című tanulmánya Kökény Ferenc munkája.

Bővebben: Jánok története

A Sziklay család és Sziklay Szeréna

Az Egy család emlékezete-Szeretet és összetartozásról szóló kötetünk augusztus végén jelent meg, a hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény és Jánok Község közös Interreg-pályázatának (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011) használható. Az új kiadvány a Sziklay család történetét feldolgozó tanulmánya Szinyei Béla munkája.

A Sziklay, eredetileg Schmidt, család a Szepességből származik, tagjai szepességi szászok, azaz cipszerek voltak. A család tagjai Gömör vármegyében jeleskedtek. A család 1712-ben nyert nemességet. Schmidt Pál a 18. sz. végén többször volt Rozsnyó városbírája. Schmidt Viktor a város ügyésze volt. A Rozsnyói Társalgási Egylet alapszabályzatát ő ő dolgozta ki. Az evangélikus nemesi család 1847-ben királyi engedéllyel megváltoztatott Schmidtről Sziklayra a név.

Bővebben: A Sziklay család és Sziklay Szeréna

Adatok Jánok település hagyományos gazdálkodásáról és népszokásairól

Az Egy család emlékezete – Szeretet és összetartozás című kötetünk augusztus végén jelent meg, a hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény és Jánok Község közös Interreg-pályázatának (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011) segítségével. Az új kiadvány Adatok Jánok település hagyományos gazdálkodásáról és népszokásairól című fejezetét Deme Ágnes írta.

Bővebben: Adatok Jánok település hagyományos gazdálkodásáról és népszokásairól